COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 774 327 INFECTAȚI 290 043(+1018)   TRATAȚI 273 920     DECESE 6713(+18)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2925
Puterea stiri: 6649

Procurorul General a dezvăluit unde se ascunde Plahotniuc

20 iul. 22:05   Societate
2907 2

Ultimele informații pe care le-au obținut procurorii moldoveni, prin canale oficiale și neoficiale, este că fostul lider PDM, Vlad Plahotniuc, se află la Istanbul, Turcia, asta deși anterior partea turcă a declarat că fostul deputat fugar ar fi părăsit teritoriul țării sale.

Asta a dat de înțeles procurorul general, Alexandr Stoianoglo în cadrul emisiunii „Puterea A Patra” de la postul de televiziune N4.

„Necătînd la faptul că anul trecut autoritățile turce ne-au anunțat că Vlad Plahotniuc a părăsit țara; avem canale oficiale, neoficiale și, totuși, se află în Istanbul”, a declarat Alexandr Stoianoglo.

Potrivit acestuia, fostul lider PDM ar fi încercat să obțină cetățenia turcă, dar nu a reușit.

Cît despre anunțarea în Interpol, „au fost expediate materiale înainte de numirea mea în funcția de procuror general. Probatoriul care a fost prezentat acolo probabil nu a fost convingător pentru reprezentanții Interpol. Noi mai tîrziu am expediat materiale suplimentare. Cu regret, am primit un răspuns negativ”.


„Acum căutăm posibilități să găsim alte episoade ca să începem procedura din nou”, a mai spus procurorul.

Reamintim că Vlad Plahotniuc a fugit din țară în iunie 2019, inițial acesta s-ar fi aflat în SUA, după a plecat în Turcia.

Vlad Plahotniuc a fost dat în urmărire generală, după ce procurorii moldoveni i-au înaintat învinuirea pentru trei capete de acuzare: „crearea și conducerea unei organizații criminale”, „escrocherie” și „spălare de bani în proporții deosebit de mari”.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ce părere aveți despre introducerea prezentării obligatorii a certificatului COVID-19 în Republica Moldova?
🔽🔽