X 
Puterea stiri: 7333
Criza energetică stiri: 1085

Procurorii care au inițiat dosare împotriva lui Damir și Morari riscă să fie suspendați din funcție

21 feb. 13:19   Societate
2037 0

Doi procurori din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Crimei Organizate şi Cazuri Speciale (PCCOCS), ar putea fi suspendaţi din funcţie. Este vorba despre Elena Ceruţă şi Dumitru Răilean. Demersul Procuraturii Anticorupţie privind suspendarea celor doi pe durata desfăşurării urmăririi penale urmează să fie examinat în cadrul şedinţei Consiliului Superior al Procurorilor, transmite Noi.md.

Elena Ceruţă şi Dumitru Răilean sînt cercetaţi penal în dosarul în care este învinuit procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, în partea ce ţine de eliberarea şi retragerea acuzaţiilor în privinţa lui Veaceslav Platon.

Reamintim că în seara zilei de 18 octombrie 2021, procurorii anticorupție au efectuat percheziții în birourile mai multor procurori PCCOCS, printre care Elena Ceruţă şi Dumitru Răilean, scrie Agora.

Anticoruptie.md scrie că Elena Ceruţa este cea care a declarat în instanţă că Procuratura renunţă la acuzaţiile din dosarul în care Veaceslav Platon a fost condamnat la 18 ani de închisoare. Ceruţa este şi acuzatoarea în dosarul intentat pe numele lui Viorel Morari pentru abuz în serviciu, în care Veaceslav Platon este singura parte vătămată şi solicită de la fostul şef al Procuraturii Anticorupţie despăgubiri de 300.000.000 de dolari.

Procurorul Dumitru Răilean a fost acuzat în dosarul interceptărilor politicienilor din opoziţie, activiştilor civici şi jurnaliştilor în perioada guvernării lui Vladimir Plahotniuc. După numirea lui Stoianoglo la şefia Procuraturii Generale, procurorul Răilean şi alţi doi colegi de ai săi implicaţi în interceptări au fost scoşi basma curată. Ulterior, Răilean a fost implicat în procesul de deculpare a lui Platon.


Dumitru Răilean este acuzatorul în dosarul Direcţiei a 5-ea, în care sunt învinuiţi fostul şef al IGP, Alexandru Pînzari, a șefului suspendat al Inspectoratului de Poliție Bălți, Valeriu Cojocaru, şi a finului lui Vladimir Plahotniuc, Dorin Damir.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав