X 
Arşiţa stiri: 178
Jocurile Olimpice stiri: 135
Transnistria stiri: 1412

Procesul de arhivare a documentelor electorale va fi eficientizat

5 mai. 2022,, 18:00   Societate
2276 0

Îmbunătățirea procesului de arhivare a documentelor electorale a constituit tema întrevederii conducerii Comisiei Electorale Centrale (CEC) și a Agenției Naționale a Arhivelor (ANA), care a avut loc astăzi, 5 mai 2022, la sediul CEC.

În debutul întrevederii, vicepreședintele CEC, Pavel Postica, a salutat deschiderea noii conduceri a Agenției Naționale a Arhivelor și a adresat un mesaj de felicitare cu ocazia numirii lui Igor Cașu în funcția de director. Pavel Postica a solicitat sprijinul ANA în procesul de elaborare a unor materiale documentare în contextul celebrării a 25 de ani de activitate permanentă a Comisiei. Totodată, a fost menționată necesitatea eficientizării colaborării instituțiilor în procesul de arhivare a documentelor electorale.

La rîndul său, directorul Igor Cașu a asigurat conducerea CEC privind disponibilitatea de conlucrare, referindu-se la obiectivele instituției și evidențiind necesitatea revizuirii și actualizării legislației arhivistice, precum și armonizării acesteia cu normele și valorile internaționale.

Părțile au discutat despre stabilirea unor mecanisme de eficientizare a colaborării interinstituționale de perfecționare a procesului de arhivare a documentelor electorale, inclusiv în format digital, avînd în vedere că o parte dintre acestea sînt disponibile publicului interesat pe pagina web a Comisiei Electorale Centrale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав