X 
Arşiţa stiri: 192
Jocurile Olimpice stiri: 148
Transnistria stiri: 1414

Ce documente de arhivă vot fi disponibile online pentru cetățeni

11 ian. 16:30   Societate
5481 2

Cetățenii Republicii Moldova pot solicita online certificate de arhivă întocmite în baza registrelor parohiale pentru perioada anilor 1820-1922.

Începînd cu luna ianuarie 2024, funcționează noua platformă digitală prin care depunerea cererilor pentru obținerea certificatelor de arhivă cu privire la naștere, căsătorie și deces din fondurile Agenției Naționale a Arhivelor (ANA) este posibilă de pe pagina web a instituției: Arhiva.gov.md și de pe Portalul serviciilor publice.

De asemenea, eliberarea documentelor de arhivă (pe suport de hîrtie), poate avea loc fără necesitatea interacțiunii fizice cu angajații statului, ceea ce înseamnă că beneficiarul poate primi acasă certificatul fără a se prezenta la ghișeu pentru ridicarea acestuia.

Certificatele emise pot fi livrate pe adresa de domiciliu a beneficiarului, prin intermediul Serviciului guvernamental de livrare MDelivery, atît pe teritoriul Republicii Moldova, cît și în afara țării. Opțiunea de livrare, adresa beneficiarului și alte detalii vor fi completate de solicitant în momentul depunerii cererii în regim online.

Dezvoltarea și lansarea platformei digitale pentru accesarea online a serviciilor prestate de Agenția Națională a Arhivelor are drept scop modernizarea și eficientizarea serviciilor publice și facilitarea accesului cetățenilor la serviciile prestate de Agenția Națională a Arhivelor. Proiectul a fost realizat în comun cu Ministerul Justiției al Republicii Moldovași Agenția de Guvernare Electronică.


Menționăm că noul serviciu electronic este accesibil pentru deținătorii de semnătură electronică sau mobilă.

12
0
2
2
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав