COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 539 104   INFECTAȚI 258 484(+119)   TRATAȚI 251 347     DECESE 6240(+4)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2818
Puterea stiri: 6279
Coronavirus stiri: 7236

Președintele AȘM - laureat al Premiului interstatal "Stelele Comunității”

12 mai. 16:15   Societate
1000 1

Președintele Academiei de Științe a Moldovei, Ion Tighineanu, a cîștigat premiul interstatal ”Stelele Comunității”.

În special, cîștigătorii principalului premiu umanitar al CSI pentru anul 2020 au fost anunțați de Consiliul pentru acordarea Premiului interstatal "Stelele Comunității".

Acest premiu este acordat anual Reprezentanților Statelor Comunității pentru cele mai semnificative realizări în domeniul activității umanitare, care corespund nivelului realizărilor mondiale și contribuie la dezvoltarea fiecăruia dintre statele membre ale CSI și a Comunității în ansamblu. Valoarea premiului este de 2 milioane de ruble.

În acest an au pretins la marele premiul 13 candidați din 9 țări. Cea mai mare listă de candidați – 2 colective de autor și un candidat personal - a fost înaintat de Belarus.

Prin decizia juriului, Premiile au fost acordate la nouă solicitanți.


Cîștigătorii premiul "Stelele Comunității" pentru anul 2020 au fost: cîntăreață de operă Elchin Azizov (Azerbaidjan); Rectorul Universității ruso-armene Armen Darbinyan (Armenia); autorul echipei de fizicieni Alexandr Tuzikov, Serghei Zolotoi și Serghei Koreniako (Belarus); poetul Olzhas Suleimenov (Kazahstan); Președintele Academiei Naționale de Științe Murat Dzhumatayev (Kârgâzstan); Președintele Academiei Naționale de Științe a Moldovei, academicianul Ion Tighineanu (Moldova); rectorul MGIMO, academicianul Anatolii Torkunov (Rusia); Directorul Institutului de Astrofizică Gulchehra Kokhirova (Tadjikistan); directorul artistic al orchestrei pop-simfonice Mansur Tashmatov (Uzbekistan).

Conform tradiției, ceremonia de premiere este planificată să aibă loc în cadrul Forumului inteligenței creative și științifice, care în acest an va avea loc la toamnă în Uzbekistan.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ce activități ai vrea să practice copiii în timpul vacanței?
🔽🔽