COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 363 110(+659)   TRATAȚI 348 276      DECESE 9141(+22)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3016

Presa rusă scrie că negocierile moldo-ruse pe problema gazelor ar fi eșuat

22 oct. 21:25   Societate
2923 5

Negocierile moldo-ruse, care au durat două zile la administrația prezidențială de la Moscova, ar fi eșuat, transmite Noi.md cu referire la jurnalist.md.

Potrivit „Kommersant” partea moldovenească ar fi insistat pe un preț de două ori mai mic decît cel de piață.

Publicația notează că „partea rusă a oferit „un preț corect de piață cu o reducere suplimentară de 25%.” Singura condiție pentru această reducere a fost rambursarea, în termen de trei ani, a datoriilor de 700 mil. USD acumulate de Moldova, exceptînd Transnistria.

„Kommersant” scrie că cei doi negociatori din partea Moldovei, vicepremierul Vlad Kulminski și ministrul Andrei Spînu, au insistat pe reducerea prețurilor, motivînd cu lipsa de mijloace financiare. Sursele publicației ruse afirmă că, în aceste condiții, semnarea unui nou acord pe termen lung, pînă la 1 noiembrie, este prea puțin reală. Mai mult, există riscuri ca livrarea definitivă a gazelor să fie întreruptă după 1 noiembrie.

Guvernul de la Chișinău nu a făcut, deocamdată, publice detalii de la negocieri. Dar, în dimineața zilei de azi, premierul Natalia Gavrilița a declarat într-un briefing că despre negocieri că „situația s-a mișcat din loc, dar la moment nu avem o înțelegere nouă definitivată și nici certitudinea că ea va fi atinsă într-un final.”


Autoritățile moldovene au declarat azi stare de urgență în țară, afirmînd că identifică soluții pentru ca țara să fie asigurată cu gaze inclusiv din surse alternative.

2

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X