TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Precizările lui Corneliu Popovici în legătură cu reținerile salariale ale unor angajați

Precizările lui Corneliu Popovici în legătură cu reținerile salariale ale unor angajați

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Corneliu Popovici, a fost sesizat de mai mulți angajați din instituțiile teatral-concertistice din subordinea MECC, în legătură cu reținerea salariului.

În acest context, ministrul a menționat că, în conformitate cu prevederile Hotărîrii Guvernului nr. 5 din 18/2019 „Cu privire la organizarea și funcționarea unor instituții publice teatrale și concertistice”, mijloacele financiare de la bugetul de stat se transferă în conturile instituțiilor deschise în cont unic Trezorerial, potrivit curentul.md.


„Respectiv, în contextul finalizării procedurii de reorganizare a instituțiilor teatral-concertistice, fiecare instituție era obligată să deschidă conturi privind deservirea instituției publice la autogestiune prin sistemul trezorerial al Ministerului Finanțelor.

Deschiderea conturilor trezoreriale se efectuează în conformitate cu prevederile Ordinului Ministerului Finanțelor nr. 215/2015. Pentru a nu crea dificultăți în activitatea instituțiilor, ministerul a solicitat deschiderea conturilor trezoreriale pentru recepționarea alocațiilor/subvențiilor de la bugetul de stat în termeni cît mai restrînși”, menționează Corneliu Popovici.

Astfel, instituțiile care au prezentat conturile trezoreriale vor recepționa alocațiile de la bugetul de stat pînă marți, 28 ianuarie:

– Instituția publică „Teatrul Național de Operă şi Balet „Maria Bieșu”;
– Instituția publică „Teatrul Național „Mihai Eminescu”;
– Instituția publică „Teatrul Republican „Luceafărul”;
– Instituția publică „Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”;
– Instituția publică „Sala cu Orgă”.

Instituțiile care încă nu s-au conformat prevederilor Hotărîrii Guvernului nr. 5 din 18.01.2019, vor fi convocate astăzi, 27 ianuarie 2020, pentru a discuta cauzele și dificultățile întîmpinate.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load