Cazul Șor stiri: 599

Pompierii continuă lichidarea incendiului la rezervorul de cereale din Portul Giurgiulești

16 ian. 15:20   Societate
2179 0

Pompierii continuă activitățile de lichidare a incendiului la rezervorul de cereale din Portul Internațional Liber Giurgiulești, după ce acesta cu încărcătura de peste 1000 tone de granule de șrot de floarea soarelui s-a prăbușit în dimineața zilei de luni, 16 ianuarie, informează Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Incendiul a fost localizat de pompieri la ora 12:00, iar în continuare angajații IGSU desfășoară misiunea de stingere. La moment nu există pericol de răspândire.

Anterior Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a sesizat repetat autoritățile de control, iar în cadrul unei ședințe extinse cu factorii de decizie, care a avut loc la începutul lunii ianuarie 2023, Agenția pentru Supraveghere Tehnică urma să desfășoare acțiuni de evaluare a riscului de incendiu la obiectiv.

Totodată amintim că pe 15 septembrie 2022, pe teritoriul portului a fost înregistrat primul incident cu prăbușirea a două silozuri metalice pentru depozitarea șrotului în granule de floarea soarelui cu volumul de 1200 m3 fiecare, ceea ce a cauzat încălcarea procesului tehnologic de păstrare a șrotului în alte 4 silozuri alăturate.

La fața locului au intervenit angajații Inspectoratului, care în comun cu angajații obiectivului, au asigurat acțiuni de răcire a silozurilor de la o distanță de siguranță, însă pericolul de incendiere și prăbușire a instalațiilor a rămas ridicat.

0
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?