Reprezintă sau nu pericol pentru mediu incendiul de la Portul Internațional Giurgiulești?

16 ian. 13:19   Societate
2728 0

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), în dimineața zilei de 16 ianuarie, la Portul Internațional Liber Giurgiulești a izbucnit un incendiu. Acesta s-a produs în urma prăbușirii unui rezervor de păstrare a granulelor de șrot de floarea soarelui, se arată într-un comunicat al Ministerului Mediului.

La fața locului s-au deplasat și angajații Inspectoratului pentru Protecția Mediului care au contribuit la acțiunile de răcire a silozurilor. La moment pericolul de incendiere și prăbușire a instalațiilor se menține la un nivel ridicat.

Menționăm că, anterior, la data de 9 ianuarie 2023 reprezentanții Laboratorului de Referință din cadrul Agenției de Mediu s-au deplasat la fața locului și au prelevat mai multe probe de aer în zona incendiului izbucnit în rezervoarele de păstrare a peleților din coaja de semințe din floarea soarelui de pe teritoriul Portului Internațional Liber din localitatea Giurgiulești, raionul Cahul.

Astfel evaluarea conformității a demonstrat că valorile obținute a parametrilor investigați în probele de aer atmosferic colectate corespund cerințelor și se află în limitele stabilite.

Cât privește informația potrivit căreia la fața locului a fost Ministra Mediului iar aceasta nu a fost făcută publică este una falsă. Condamnăm categoric zvonurile lansate intenționat de către unele persoane în vederea dezinformării populației.

0
0
0
1
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?