Arşiţa stiri: 167
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

Pompier, despre cazul liceului "Liviu Deleanu": "Un astfel de incendiu s-ar fi putut transforma într-o tragedie uriașă"

7 apr. 12:20   Societate
3264 0

Dumitru Polșcin, unul dintre pompierii antrenați la stingerea flăcărilor care au mistuit ieri liceul „Liviu Deleanu”, a scris în rețele sociale despre intervenția pe care au avut-o salvatorii în interiorul instituției.

„Ttemperatura era atît de mare, încît metalele erau încinse, apoi s-a auzit o bubuitură și toată încăperea, din nou, s-a aprins! Raportez la stație că observ o flacără albastră și reaprindere, eventual gaz {..}”, a mărturisit pompierul.

„La sosire, echipele lucrau la fața locului, îndeplinind sarcina numărul unu - evacuarea și verificarea clădirii pentru ca nimeni să nu rămînă în incinta liceului. Ne-am deplasat pe coridoare pînă la presupusul loc al incendiului, vizibilitatea zero și fumul gros făceau imposibil să se vadă chiar și lumina lanternei pe casca colegului, așa că din cînd ne verificam prin atingere {...}”.

Pompierul mai spune că flacăra venea din tavan și că "focul se comporta ciudat, aruncînd flăcări ca sub presiune", notează Noi.md cu referire la unimedia.

"Dima, ieșiți afară”! Șeful strigă pe stație! Raportez - vom ține focul pînă ajunge a doua verigă la noi, deoarece observ o reaprindere în toată zona. Conducerea a decis să efectueze un atac cu spumă. Cînd băieții au ajuns, au reușit să stingă, din nou, flăcările, apoi aparatul colegului nostru Călin a fluierat, anunțîndu-ne că rămîne fără aer. Acum, cu siguranță, trebuie să ne evacuăm... La ieșire ne-au întîmpinat colegii, care ne-au bătut pe umăr și ne-au spus că putem să ne dăm jos echipamentul și să ne răcorim puțin. Luptă bună și victorie, din nou!"Un incendiu de o asemenea amploare s-ar fi putut transforma într-o tragedie uriașă pentru cetățenii noștri, dar datorită muncii precise și coordonate a conducătorilor de stingere a incendiilor și a tuturor unităților de pompieri din garnizoana Chișinău am reușit să învingem", a scris Dumitru Polșcin.

Amintim că incendiul avut loc vineri, 5 aprilie. Potrivit IGSU, "focul a cuprins demisolul instituției de învățămînt. Elevii au fost evacuați din clădire pentru evitarea intoxicării cu produsele de ardere. Victime nu au fost raportate".

Ulterior, Ministerul Educației și Cercetării a precizat că monitorizează atent situația de la Liceul Teoretic „Liviu Deleanu”. Iar, în urma ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale Buiucani, s-a decis ca "în perioada 08-12 aprilie, elevii să continue studiile la distanță, în format online. În această perioadă, vor fi depuse toate eforturile pentru amenajarea, curățarea și crearea unui spațiu sigur pentru revenirea elevilor la ore".

2
0
1
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав