X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4060

„Fii PRO! Alege să fii profesor!”: îndemnul autorităților pentru elevii care absolvesc în acest an liceul

29 apr. 07:15   Societate
2065 0

„Fii PRO! Alege să fii profesor!” - acesta este îndemnul Președintei Maiei Sandu, al Premierului Dorin Recean și al ministrului Educației, Dan Perciun, către tinerii din clasa a XII-a care au participat, astăzi, la un eveniment organizat în cadrul Săptămînii Educației.

„Guvernul are drept obiectiv strategic îmbunătățirea educației în Republica Moldova și primii pași deja au fost făcuți: salariile cadrelor didactice au fost majorate cu 15%, acordarea unei indemnizații de 200 000 de lei pentru absolvenții care aleg cariera didactică, crearea unei rețele de 35 de școli model, școli bune, moderne în fiecare raion, dublarea burselor la facultățile de pedagogie și multe alte acțiuni concrete. Această săptămînă a fost, în adevăratul sens al cuvîntului, Săptămîna Educației, cu numeroase evenimente prin care ne propunem să reașezăm valorile și să punem educația în capul mesei”, a remarcat șefa statului.

Președinta le-a mulțumit tuturor celor care aleg să fie profesori și să crească generații de tineri responsabili, independenți și capabili să construiască Moldova Europeană.

0
1
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?