TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Poliția de frontieră vrea să-și cunoască „eroinele”

Poliția de frontieră vrea să-și cunoască „eroinele”

”Femeia – forța motrice a schimbării Poliției de Frontieră” – este genericul unui nou proiect inedit lansat pe 10 septembrie 2019, informează NOI.md.


Potrivit informației oferite de poliția de frontieră, acest proiect își propune să promoveze, să dezvolte și să implice caracterul feminin în securitatea frontierei de stat. La ședința de lansare a participat șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, iar în calitate de oaspete a fost invitată Vlogherița Alina Andronache.


Necesitatea creării unei pagini dedicate polițistelor de frontieră care își exercită atribuțiile în supravegherea și controlul trecerii frontierei de stat, vine în raport cu promovarea Imaginii Poliției de Frontieră în scopul stimulării intereselor femeilor de a studia și a se angaja în cadrul instituției de frontieră. Un alt obiectiv este diversificarea metodelor de informare privind specificul activității, care sînt mai puțin accesibile grupului țintă, în special în mediu rural. Eliminarea percepției greșite precum că activitatea de frontieră este potrivită mai mult pentru bărbați.


Astfel, portivit comunicatului oferit de poliția de frontieră, prin acest proiect se dorește de a evidenția dedicația și aportul major pe care îl prezintă femeile angajate în cadrul Poliției de Frontieră și care scriu istoria instituției prin responsabilitate, implicare în diverse procese de lucru, activități și proiecte internaționale și excelează în aceeași măsură alături de colegi.


Șeful Poliției de Frontieră a transmis toată susținerea și aprecierea pentru derularea acestui proiect. Este un proiect de durată care va colecta atît istorii de succes care inspiră, care oferă curaj, care motivează, cît și istorii despre activitatea propriu-zisă, implicare, pregătire, despre provocările și realitatea la nivel operațional și tactic.


Un mesaj de felicitare a transmis și Alina Andronache menționînd că este o prioritate ce ține de promovarea dimensiunii de gen în acest domeniu și încurajarea femeii să se bucure de toate drepturile ei. Este demn de laudă acest proiect și a exprimat toată deschiderea din partea Centrului ”Parteneriat pentru Dezvoltare”.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load