COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Platon a adresat o scrisoare lui Dodon, Greceanîi și Sandu

Platon a adresat o scrisoare lui Dodon, Greceanîi și Sandu

Omul de afaceri Veaceslav Platon, condamnat la 25 de ani de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari, a adresat o scrisoare publică conducerii Republicii Moldova.

Acesta se adresează președintelui Igor Dodon, primei-ministre, Maia Sandu, și președintei Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

În scrisoarea sa, Platon cere conducerii statului să excludă din dosarul său „judecatorii regimului Plahotniuc” și să asigure respectarea legii.


De mai bine de trei ani, voi și cu mine, fiecare la nivelul nostru, luptăm împotriva dictaturii lui Plahotniuc. În această luptă, cineva a fost mai norocos, și cineva mai puțin. Dar oricine ar putea fi în locul meu, fiind acuzată de cele mai ridicole păcate. Acum a venit momentul adevărului, iar dreptatea și legea ar trebui să fie singura măsură a gîndurilor și acțiunilor.

Din nefericire, m-am confruntat cu încercările lui Plahotniuc și a celor care-i mai rămăseseră să influențeze judecătorii în procesele mele. Metodele lor sînt aceleași: compromiterea, șantajul, luarea de mită, manipularea. În contextul în care în sistemul judiciar domnește încă nedreptatea, influența lui Plahotniuc este încă puternică.

Prin urmare, rog să excludeți din dosarul meu, recunoscut de Departamentul de Stat al SUA ca fiind politic, judecatorii regimului Plahotniuc și să asigurați respectarea legii.

Nu am nevoie de indulgență, de o atitudine privilegiată față de acuzat, am nevoie de respectarea strictă a literei legii”, a scris Veaceslav Platon, prin intermediul avocaților, pe Facebook.

Reamintim că Veaceslav Platon a fost condamnat la 14 decembrie 2018, la 25 de ani de închisoare. Sentință care include și cei 18 ani de închisoare la care a fost condamnat anterior omul de afaceri escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari, dar și în dosarul în care a fost învinuit de tentativă de escrocherie și corupere a mascaților din detașamentul „Pantera”.

O a treia cauză penală a fost pornită în urma declarațiilor făcute de Ilan Șor.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load