COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 839 851 INFECTAȚI 323 469(+1787)   TRATAȚI 302 147     DECESE 7386(+40 )  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2954
Puterea stiri: 6781
Coronavirus stiri: 7598

Persoanele în etate din Moldova vor învăța să folosească gadget-urile

21 noi. 2020,, 14:00   Societate
5074 0

Peste 100 de persoane în etate din raioanele Șoldănești, Rezina, Basarabeasca, Leova vor primi telefoane mobile și vor învăța să le folosească cu ajutorul unui grup de tineri voluntari.

Fondul unui operator de telefonie mobilă din Moldova și Fondul ONU pentru populație (UNFPA) au semnat un Acord de colaborare privind includerea digitală a utilizatorilor în etate, prin intermediul dialogului între generații, transmite sputnik.md.

Potrivit unui comunicat al UNFPA în Republica Moldova, în cadrul proiectului, implementat în colaborare cu biroul Organizației Națiunilor Unite pentru drepturile omului și ajutor internațional, persoanele în etate vor fi instruiți în grupuri sau individual, cu menținerea tuturor măsurilor de protecție în condițiile pandemiei.

Ulterior, beneficiarii vor putea folosi telefonul conectat la Internet pentru efectuarea plăților online, pentru a obține informații despre serviciile medicale și sociale, precum și pentru a comunica cu cei dragi.

Proiectul va dura pînă la sfîrșitul acestui an. Potrivit Indicelui îmbătrînirii active, doar 3% dintre persoanele în etate din Republica Moldova folosesc tehnologii informaționale.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽