Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 959

Perchezițiile efectuate la domiciliul lui Jizdan: Cum comentează fostul ministru

29 iun. 14:52   Societate
1853

Fostul șef al MAI, Alexandru Jizdan, a venit cu precizări în legătură cu perchezițiile efectuate astăzi de procurorii PCCOCS și ofițerii SIS la domiciliul său.

Alexandru Jizdan informează că perchezițiile au avut loc la domiciliul familiei sale, acasă la mama sa și în alte cîteva locații.

„Aceste acțiuni au loc în baza unui dosar inițiat la data de 2 iunie 2022, cu privire la o pretinsă îmbogățire ilicită și fals în acte, fapt care a tot fost verificat și investigat prin diferite metode de instituțiile statului, în ultimii 3 ani. Am fost cooperant toată această perioadă și am oferit toate informațiile necesare pentru a face claritate. Unii „factori de decizie” au insistat totuși să fie dispuse acțiuni „mai cu impact” în acest sens. Azi dimineață am primit procurorii și ofițerii SIS acasă și am oferit tot terenul necesar pentru ca ei să-și facă meseria așa cum dictează legea”, menționează Alexandru Jizdan.

Fostul șef al MAI dă asigurări că va coopera cu oamenii legii și că nu va părăsi teritoriul țării, pentru a se ajunge la o finalitate în dosarul său.

„În perioada activității mele profesionale, în mandatul de ministru și deputat, am acționat conform legii Republicii Moldova, iar după plecarea din aceste funcții de Stat nu am avut temei și necesitate să vreau să plec din țară, sau să mă ascund de ceva. Tocmai de asta, vă informez că voi fi receptiv și de acum înainte, oferind celor care investighează acest caz toate informațiile necesare, încît să ajungem la o finalitate generată de acțiuni legale și transparente în acest proces. Am să revin cu informații pe parcurs, în așa fel încît acest caz să fie reflectat societății corect și echidistant din ambele părți”, conchide Jizdan.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав