COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Pascaru: „Opoziția dorește un colaps pentru economia moldovenească”

Pascaru: „Opoziția dorește un colaps pentru economia moldovenească”

Creditul rusesc în sumă de 200 de milioane de euro reprezintă un sprijin pentru fiecare cetățean al Republicii Moldova, iar faptul că acesta ar avea un procent mare, este un mit. Declarația aparține analistului politic și consilierului municipal, Nicolae Pascaru, și a fost făcută în exclusivitate pentru Noi.md.

Potrivit lui Pascaru, toate comentariile venite din partea opoziției, referitoare la creditul oferit de Rusia, reprezintă un atac bine regizat, care are drept scop descurajarea eforturilor depuse de actuala guvernare, fără a sesiza că acești bani vin în ajutorul fiecărui cetățean.

„Opoziția atacă acest credit rusesc, pentru că aceștia sînt primii bani reali care vin ca suport în bugetul de stat, în actuala criză economică provocată de pandemie. Cei din opoziție, care critică procentul de 2 la sută a creditului rusesc, au obținut anterior credite cu dobînzi mult mai mari. Ei doresc un colaps pentru economia moldovenească, să nu fie sprijinită financiar de către nimeni, să nu existe bani pentru plata salariilor, pensiilor, pentru stimularea păstrării locurilor de muncă, să nu fie reparate drumuri. Doar așa crede opoziția că are șanse să cîștige puterea în RM, ca apoi să nu facă nimic pentru țară”, a declarat analistul politic.


Nicolae Pascaru a îndemnat toată clasa politică să se mobilizeze pentru a salva Republica Moldova de la o criză profundă, asemeni celei de acum 30 de ani.

„Acum, țara se află într-o perioadă grea, nemaiîntîlnită de la independență, și trebuie ca și opoziția, și puterea să facă tot posibilul ca să ieșim din această situație. Faptul că Rusia ne-a dat acest credit este un lucru foarte bun, pentru că, fără acești bani, oamenii puteau să fie aruncați în criză, cum a fost în anii 90. Acum, ar trebui să vedem o mobilizare a clasei politice pentru a salva situația și a menține o stabilitate, pentru că noi avem nevoie de acest lucru”, a adăugat Pascaru.

Amintim că, acordul de creditare a țării noastre a fost semnat pe 17 aprilie între ambasadorul RM Andrei Neguța și conducerea Ministerului de Finanțe din Federația Rusă. Conform acordului, partea rusă va transfera prima tranșă de 100 de milioane de euro în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a documentului, iar a doua tranșă va fi transferată nu mai tîrziu de 31 octombrie 2020.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load