X 

Opinie: Poți avea mai mult succes acasă decît în străinătate

29 iul. 11:30   Societate
1919 0

Acasă, în Moldova, se poate avea mai mult succes decît în străinătate.

Este opinia exprimată în cadrul unui interviu acordat Noi.md de Cristina și Daniela, membre ale unei echipe de tineri ingineri specializați în dezvoltarea și producerea dronelor, în cadrul proiectului "Nicăieri nu-i ca acasă".

Ele au menționat că își fac munca preferată acasă și nu peste hotare, deoarece aici este mult mai ușor să se integreze în societate.

"Cunoști deja mentalitatea oamenilor și este o atmosferă diferită în general, și probabil că poți avea mai mult succes aici decît în străinătate, pentru că este greu să o faci singur, dar cu o familie este mult mai ușor", au subliniat fetele.

În opinia lor, în altă țară cu greu ar putea obține un asemenea succes în același domeniu, pentru că în străinătate este mult mai greu decît acasă.


În același timp, ele au recunoscut că în viitor se văd și în lumea dronelor, dacă acest domeniu va continua să se extindă. Cristina și Daniela sînt sigure că tinerii își pot construi un viitor bun acasă, în Moldova, dacă depun eforturi și au dorință.

Ele cred că, dacă o persoană muncește din plăcere și este cu adevărat interesată să rămînă aici, este posibil să-și construiască un viitor bun acasă.

Fetele au declarat că și-ar dori ca peste 10 ani să fie în Moldova, unde sînt toate rudele lor și unde este mult mai ușor.

Întrebate de ce are nevoie o persoană pentru a se simți fericită oriunde s-ar afla, ele au răspuns: "Să facă ceea ce îi place, indiferent de situație", "Să aibă emoții din ceea ce face".

Cristina și Daniela au mărturisit că se simt cel mai bine acasă pentru că îi au pe cei dragi în jurul lor.

"Nu mă văd în altă țară. Familia mea este aici, iar eu sînt departe...? Nu!" "Nici eu! Și chiar dacă plec în străinătate, după puțin timp mi-e dor de casă", au precizat fetele.

2
1
0
2
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?