COVID-19 : VACCINAȚI 1 008 598  INFECTAȚI 428 934 (+5366)   TRATAȚI 376 491     DECESE 10 600(+16)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 543
Coronavirus stiri: 7869

Opinie: Cunoașterea limbii ruse este un avantaj pentru cetățenii Republicii Moldova

17 apr. 2021,, 12:00   Societate
2513 7

Mulți cetățeni moldoveni cunosc bine limba rusă și înțeleg perfect că acest fapt este un avantaj pentru ei personal și pentru țară în general.

O astfel de opinie într-un interviu pentru Noi.md a exprimat Andrei Muraviov, șeful reprezentanței Rossotrudnicestvo în Republica Moldova.

Comentînd decizia Curții Constituționale din Republica Moldova Rusă care pe data de 21 ianuarie a declarat neconstituțională Legea cu privire la Funcționarea Limbilor pe teritoriul Republicii Moldova care conferea limbii ruse statutul de limbă de comunicare interetnică, el a tras atenția asupra faptului că pentru compatrioții din spațiul CSI limba rusă este în continuare un mijloc important și chiar unic de acces la realizările științei și culturii mondiale.

”De aceea sprijinul, promovarea limbii ruse, a educației și culturii ruse – iată direcțiile prioritare de activitate ale centrelor Rossotrudnicestvo, inclusiv a Casei rusești din Chișinău. Cred că multă lume înțelege adevărata diferență dintre «de facto» și «de jure». De facto, foarte mulți cetățeni ai RM posedă limba rusă și înțeleg perfect că acest fapt este un avantaj pentru ei personal și pentru țară în general. În timp ce în lume zeci de mii de oameni încearcă să învețe rusa - una dintre cele șase limbi mondiale ale ONU - de la zero, compatrioții voștri o folosesc liber în studii, carieră, business, și nu doar în interiorul țării, dar și peste hotarele ei”, a subliniat șeful reprezentanței Rossotrudnicestvo în Republica Moldova.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

De ce, în opinia dumneavoastră, ar trebui să fie îngrijorate în primul rînd autoritățile din Republica Moldova?
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
 X