OMS și Uniunea Europeană au donat R. Moldova încă opt tone de produse medicale

29 mar. 2022,, 13:45   Societate
3051 0

Organizația Mondială a Sănătății /OMS/ și Uniunea Europeană au donat Ministerului Sănătății încă opt tone de produse medicale, medicamente și teste rapide, comunică Moldpres.

Potrivit Ministerului Sănătății, donația vine ca răspuns la criza refugiaților.

Din lot fac parte 55 de module destinate îngrijirii traumatismelor, 10 genți trauma, 24 de seturi pentru tratamentul bolilor netransmisibile și pentru situații medicale de urgență, 300.000 de teste rapide antigen la SARS-CoV-2, echipamente de protecție. Valoarea donației este de circa 804.500 de dolari SUA.

„Trebuie să recunoaștem că resursele noastre sînt limitate și povara acestei crize umanitare nu ne-am dori să fie resimțită de către cetățenii noștri. În acest context, ne-am adresat partenerilor externi, instituțiilor internaționale, inclusiv OMS, pentru a obține suport. Este nevoie de a consolida capacitățile naționale ale sistemului pentru a oferi în volum deplin asistență medicală, atît refugiaților din Ucraina, cît și cetățenilor noștri”, a specificat Ala Nemerenco, ministru al Sănătății.

„OMS a mobilizat două milioane de dolari pentru a procura medicamente și produse medicale de primă necesitate. Nu ne vom opri aici. Prioritatea noastră este să ne asigurăm că Republica Moldova și toate țările implicate în răspunsul umanitar au infrastructura și expertiza necesară pentru a face față acestei provocări, care pune o presiune uriașă asupra resurselor umane și financiare”, a menționat Hans Kluge, directorul regional pentru Europa a OMS.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?