TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

O familie din Irak a fost reținută pe aeroportul din Chișinău

O familie din Irak, compusă din trei membri, a fost reținută ieri, pe Aeroportul Internațional Chișinău, după ce au fost depistați cu actele de identitate falsificate.

Persoanele au primit refuz de intrare și tranzitare a țării, ca urmare vor face cale întoarsă cu aceeași destinație, transmite NOI.md .u referire la jurnal.md.

După sosirea cursei regulate Istanbul – Chișinău, pe coridorul de tranzit la linia de control s-a apropiat o familie, mama, tata și fiul. Aceștia au oferit pentru autorizarea trecerii, pașapoartele cu semne discrete de falsificare, care ar fi fost emise de către autoritățile croate.

În timpul verificărilor adiționale, în bagajul bărbatului au fost găsite pașapoartele autentice eliberate pe numele acestora de instituția competentă din Irak.

Totodată, au mai fost depistate și două cărți de identitate de tip ID-1 cu identitatea soților, un permis de conducere emis pe numele bărbatului și trei asigurări medicale de tip international ce aparțineau posesorilor, toate cu semne vădite de falsificare, țara de origine fiind Croația. Actele au fost ridicate și supuse examinării speciale. Conform tichetelor de îmbarcare, atît soții cît și fiul acestora urmau să ajungă în Paris, fapt pentru care nu au putut oferi detalii despre scopul destinației, dar și prezentarea la control a pașapoartelor falsificate sub altă identitate și camuflarea celor autentice.


Pe cazul dat a fost întocmit proces verbal de audiere și constatare a faptei săvîrșite. Actele sînt transmise în laboratorul tehnico-criminalistic. Persoanele au primit refuz de intrare și tranzitare a țării, ca urmare vor face cale întoarsă cu aceeași destinație.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load