COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 836 013 INFECTAȚI 319 614(+1370)   TRATAȚI 299 214     DECESE 7309(+36)  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2950
Puterea stiri: 6871

Numărul persoanelor care vor să se vaccineze este mai mic

17 sep. 11:45   Societate
1870 3

Deşi numărul de cazuri de COVID-19 e în creştere, oamenii nu se grăbesc să se vaccineze. Medicii de la punctele mobile de imunizare se plictisesc în aşteptarea doritorilor, iar la Centrul Municipal de Vaccinare bate vîntul, transmite Noi.md cu referire lapublika.md.

Conform statisticilor, în ultimele săptămîni numărul celor care se imunizează a scăzut cu 30 la sută.

Potrivit responsabililor de la Centrul Municipal de Vaccinare, numărul celor care se imunizează s-a redus cu o treime. Pînă acum, majoritatea se vaccinau ca să meargă în vacanţă.

''Persoanele vin mai puţine la vaccinare. Primordial vin la doza 2 de vaccin, la rapel. Persoanele care sînt încadrate în cîmpul muncii şi au nevoie de certificat obligatoriu la serviciu'', a constatat Cristina Boclinca, medic coordonator la Centrul Municipal de Vaccinare.

De la începutul campaniei de vaccinare, aproape 32% din locuitorii Capitalei s-au imunizat.


Reamintim că vaccinarea antiCOVID-19 în Republica Moldova este una benevolă, potrivit ultimelor informații cetățenii nu se grăbesc să se imunizeze din diferite motive, printre care frica de vaccin.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽