Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

AstraZeneca recunoaște: Vaccinul său anti-Covid poate provoca tromboze

30 apr. 18:31   Externe
16946 1

Unul dintre efectele adverse ale vaccinului AstraZeneca împotriva Covid-19 ar putea fi trombozele. Gigantul farmaceutic a recunoscut pentru prima dată acest fapt.

Сauzele acestor urmări ale administrării vaccinului deocamdată nu se cunosc, iar circumstanțele de acest gen sînt foarte rare, informează Libertatea. Anunțul AstraZeneca este făcută după ce s-a intentat un proces colectiv, compania fiind acuzată de vătămări grave și consecințe fatale ale injectării preparatului său.

„Din totalitatea dovezilor colectate în studiile clinice și din datele din lumea reală, s-a demonstrat continuu că vaccinul anti-Covid AstraZeneca-Oxford are un profil de siguranță acceptabil și organismele de reglementare din întreaga lume afirmă în mod constant că beneficiile vaccinării depășesc riscurile unor efecte secundare potențial extrem de rare”, a transmis compania AstraZeneca.

Pînă acum, 51 de cereri de despăgubire au fost depuse la Înalta Curte din Londra, iar victimele și familiile lor solicită cumulativ aproximativ 125 de milioane de dolari.

Prima solicitare a fost prezentată anul trecut de Jamie Scott, care, după ce i s-a administrat vaccinul în aprilie 2021, a dezvoltat un cheag de sînge și o hemoragie cerebrală, urmată de leziuni permanente ale creierului. Un alt caz este al unei femei de 32 de ani din Italia a murit în aprilie 2021, a doua zi după ce s-a vaccinat, conform sursei citate.


10
0
0
4
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?