X 

Nu ai voie să ieși din casă în ziua Summitului din 1 iunie? Ce spune purtătorul de cuvînt al Guvernului

25 mai. 07:13   Societate
3477 0

Doar locuitorii din Bulboaca trebuie să aibă obligatoriu la ei buletinul de identitate, pe 1 iunie, atunci cînd va avea loc Summitul Comunității Politice Europene.

O spune purtătorul de cuvînt al Guvernului, Daniel Vodă, care a adăugat că circulația generală nu va fi paralizată și că zvonurile precum că în ziua evenimentului, localnicii nu vor avea voie să-și părăsească locuințele, sînt false. Declarațiile au fost făcute în cadrul ediției din 24 mai a emisiunii „Alternativa” de la TV8.

„Un alt fake pe care des îl întîlnim în societate este legat de securitate. Jurnaliștii au vorbit cu cetățenii și deja localnicii au spus că ei cunosc totul și sînt gata să întîmpine oaspeții. Organele de lege au fost în acest punct și le-au explicat că va fi un eveniment și le-au spus despre regulile de circulație”, a spus Daniel Vodă.

Acesta a menționat că a fost creat „Grupul comunicării în siguranță”, ce include Ministerul de Interne, Ministerul Apărării, toate inspectoratele de poliție și alte structuri relevante. Membrii au ca responsabilitate comunicarea tuturor măsurilor necesare referitoare la circulație în data de 1 iunie.

„Este așa mit că ceva va fi paralizat, nu este adevărat. Sunt perimetre de care se vor ține cont, dar sînt drumurile alternative, deja este și harta. Doar locuitorii din Bulboaca vor trebui să aibă buletinul de identitate”, a punctat Vodă.


De menționat că pe 1 iunie, în Republica Moldova, va avea loc Summitul Comunității Politice Europene. Astfel, în satul Bulboaca, în cadrul unui complex vitivinicol, țara noastră va găzdui, pentru prima dată, aproximativ 50 de șefi de state și de guverne din Europa și oficiali ai Uniunii Europene.

Liderii vor pune în discuție eforturile comune pentru pace, în contextul războiului din Ucraina și al crizelor conexe, apărarea democrației, consolidarea securității energetice și reziliența statelor europene.

Comunitatea Politică Europeană a fost creată în 2022, la inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron.

8
1
0
0
34

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий