COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 999 493   INFECTAȚI 390 742(+1783)   TRATAȚI 367 199      DECESE 10452(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7904
Criza energetică stiri: 493

Nicu Popescu a avut o întrevedere cu secretarul general al Consiliului Europei

23 noi. 2021,, 10:45   Societate
2008 1

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu a avut o întrevedere de totalizare cu secretarul general al Consiliului Europei, Marija Pejčinović Burić, în cadrul căreia oficialii au apreciat caracterul dinamic și robust al cooperării Republicii Moldova cu Consiliul Europei, transmite Noi.md.

În cadrul programului său la Chișinău, doamna secretar general a fost asigurată că toată conducerea țării - președintele, majoritatea parlamentară și guvernul - își dorește ca instituțiile din domeniul justiției să devină funcționale, independente și să acționeze cu integritate și profesionalism.” - a menționat șeful diplomației de la Chișinău.

Vicepremierul Nicu Popescu a adus mulțumiri pentru sprijinul important pe care îl primesc autoritățile în procesul de reformă a sectorului justiției prin activitatea Grupului de lucru de nivel înalt al Consiliului Europei, program instituit chiar cu sprijinul secretarului general.

Un subiect separat al discuțiilor a fost situația drepturilor omului în regiunea transnistreană a Republicii Moldova și problematica funcționării celor 8 școli cu predare în grafie latină, precum și caracterul obligatoriu al executării hotărîrilor Curții Europene a Drepturilor Omului de către statele respondente.

Totodată, oficialul european și-a exprimat determinarea de a acorda sprijin țării noastre în procesul de reformare a statului.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X