Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 286

Moldovagaz: Livrarea gazelor în stînga Nistrului nu poate fi stopată

27 mai. 08:13   Societate
2295

Șeful Moldovagaz Vadim Ceban a declarat că nu poate stopa livrarea gazelor naturale în stînga Nistrului în contextul datoriilor acumulate de-a lungul anilor, deoarece tehnic nu este posibil.

„În locul nostru dvs ați fi lăsat cetățenii noștri fără gaz? Să lăsăm fără energie electrică malul drept? Ca manager vă spun că o anumită cantitate de gaze naturale se transportă din partea de Est a țării și pentru a aproviziona partea dreaptă a țării aceste cantități de gaz trebuie să parcugă o direcție, iar direcția respectivă este din partea de Est și pînă la Sud, tehnologic este greu de oprit.

A doua parte este partea comercială. Noi permanent acest lucru menționăm, permanent adresăm în judecată, acest lucru se discută în cadrul diferitor comisii guvernamentale și interguvernamentale”, a declarat Vadim Ceban, transmite Jurnal.md.

Despre această datorie istorică se discută și la fiecare ședință cu Gazprom, declară Ceban, care spune că: unica soluție identificată cu Gazpromul este să lăsăm într-o parte datoria istorică a regiunii transnistrene, acolo sînt alte subiecte de discuție și alt nivel de reglementare, iar ce ține de partea noastră să clarificăm datoriile istorice acumulate în perioada 1994-2015 de 709 milioane de dolari despre care am discutat foarte mult”.

3

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав