X 
Arşiţa stiri: 169
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1455

Cine a devenit cîștigătorul licitației de furnizare a gazelor în luna mai

23 apr. 12:05   Economie
6244 0

În urma licitației desfășurate pe platforma BRM East Energy la 23 aprilie, a fost stabilit furnizorul de gaze pentru SA "Moldovagaz" în luna mai 2024, reprezentat de Energocom SA.

Despre acest lucru a anunțat președintele Consiliului de Administrație al SA "Moldovagaz", Vadim Ceban.

El a spus că, în calitate de prestator de servicii publice și în contextul îndeplinirii prevederilor Legii cu privire la gazele naturale, precum și pentru a realiza un echilibru între prețul minim de achiziție și furnizarea de gaze către consumatorii finali, SA "Moldovagaz" a inițiat achiziția pentru luna mai 2024 prin intermediul platformei de tranzacționare "BRM East Energy".

"În urma rezultatelor licitației desfășurate pe platforma BRM East Energy la 23 aprilie 2024, a fost stabilit furnizorul de gaze pentru SA Moldovagaz pentru luna mai 2024, reprezentat de Energocom SA. Conform condițiilor licitației, prețul de furnizare va fi stabilit în ultima zi a lunii aprilie a acestui an, iar formula de preț depinde de indicele TTF pentru luna anterioară", a declarat Vadim Ceban.

El a menționat că Moldovagaz va continua să asigure procurarea gazelor naturale pentru consumatorii săi la cele mai mici prețuri oferite pe piață.

Anterior, s-a anunțat că la 23 aprilie Moldovagaz a planificat să cumpere 20 milioane de metri cubi de gaze naturale pentru luna mai 2024 pe bursa gestionată de BRM East Energy.

3
0
1
2
29

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав