COVID-19 : VACCINAȚI 1 004 668  INFECTAȚI 400 556 (+3971)   TRATAȚI 369 770     DECESE 10 501(+13)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 543
Coronavirus stiri: 7925

Ministrul Sănătății cere politicienilor să nu se implice în gestionarea crizei pandemice

30 aug. 2021,, 14:09   Societate
3931 15

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, spune că nu va comenta „declarațiile formațiunilor politice care politizează subiectul pandemiei” și cere politicienilor „să nu se implice în gestionarea situației pandemice și să-i lase pe medici să își facă munca”.

Reacție vine după declarațiile primarului, Ion Ceban, din această dimineață, dar și a unui comentariu al Platformei Demnitate și Adevăr.

„Ministerul nu comentează declarațiile formațiunilor politice care politizează subiectul pandemiei și vine cu rugăminte respectuoasa către politicieni să nu se implice în gestionarea situației pandemice, să permită epidemiologilor și medicilor să-și facă munca, și să nu procedeze exact ca politicienii de anul trecut. Cineva a plătit cu viața pentru greșelile comise de autorități în acțiunile cărora s-a implicat prea mult politicul”, a scris Nemerenco, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Ion Ceban a anunțat astăzi că municipalitatea a elaborat „Planul de răspuns și control al sistemului de sănătate din municipiul Chișinău la infecția de coronavirus de tip nou”, care „poate fi preluat ca bază la nivel național de către ministerul Sănătății. Acesta afirmă că „asta nu e luptă cu pandemia, dar cu propriul popor”, dar și că „sînt gata să împărtășească experiența și să vadă dacă pot acționa împreună, doar că e nevoie de comunicare care nu a existat pînă în prezent”.

Și Platforma DA a anunțat astăzi că salută decizia autorităților în privința revenirii în siguranță a elevilor și studenților în instituțiile de învățămînt, însă recomandă o soluție de compromis după ce anumite măsuri au provocat nemulțumire în societate.


Primarul capitalei a mai declarat că este „amenințat cu CNA și pedepse” după ce a venit cu anunțul că decizia CNESP care obligă angajații nevaccinați să facă teste din bani proprii este nulă pe teritoriul Chișinăului. „Am transmit unui deputat în privat, care mi-a scris mai multe lucruri, să le spună colegilor să înceteze să îmi dea mesaje de acest gen”, a spus Ceban.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X