X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Teoria conspirației: Cum crede Nemerenco, că au ajuns în presă fotografiile copilului cu malformații

21 feb. 15:33   Societate
2966 0

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, susține că este puțin probabil ca pozele cu copilul născut cu grave malformații, recent, în nordul țării, să fi fost scurse în mass-media din vina medicilor.

Oficiala nu exclude, însă, că presa ar fi folosit o imagine simbol, și nu una autentică, sau că poza ar fi ajuns pe internet după ce bunica ar fi arătat-o mai multor vecini. Nemerenco spune că a tras concluziile urmare a unei investigații demarate de Ministerul Sănătății.

„Noi am făcut o investigație. Pozele nu au fost plasate de medici. Medicii într-adevăr au făcut fotografii. Din punct de vedere medical, este un caz foarte interesant. În cazurile în care în maternități se nasc astfel de copii, se scriu articole științifice, sînt publicate în reviste științifice, deoarece aceste cazuri sînt, într-adevăr, foarte rare și interesante din punct de vedere medical. Poze au fost efectuate nu doar de către medici. (…) Au fost transmise de fapt de către medici la familie. Din cîte cunoaștem, familia a fost contactată de canalele mass-media. După analiza noastră, poza apărută în mass-media este una blurată, noi presupunem că ea a fost luată, de fapt, ca o poză simbol, deoarece poze pe internet mai sînt la acest capitol. Totodată, oamenii din sat au spus că bunica a arătat tuturor această poză. Astfel, nu avem nici un argument să presupunem că această scurgere a avut loc direct de la medici”, a declarat Ala Nemerenco pentru jurnaliști, potrivit unui video publicat de portalul Agora.

Amintim că o femeie a născut în Moldova un copil cu două capete, la mijlocul lunii ianuarie, curent, iar bebelușul a murit. Din informațiile scurse în presă, se pare că a fost vorba despre nașterea unor gemeni siamezi – fenomen rar, care se întîlnește cu frecvența de la 1 la 50,000 nașteri pînă la 1 la 200,000 nașteri (conform Wikipedia).

2
1
0
3
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?