Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4027

Nemerenсo: "Într-o zi voi putea să spun cum erau organizate schemele din sistemul de sănătate"

29 feb. 11:04   Societate
2150 2

Alla Nemerenco s-a plîns de starea actuală a sistemului de sănătate. Ministrul și-a exprimat speranța că într-o zi va putea spune adevărul despre schemele de corupție și despre modul în care unii se îmbogățesc pe seama sănătății și a tragediilor altora. Ea a scris despre aceasta în rețelele sociale, transmite Noi.md.

Nemerenco a subliniat că cea mai mare parte a activității sale se concentrează acum pe repararea daunelor aduse sistemului și bugetului și pe ajustarea proceselor pentru a le face să funcționeze corect. Ea a menționat, de asemenea, atacurile constante la care este supusă, legate de profesia sa de medic, ceea ce îi face munca și mai dificilă.

"Eu sper că într-o zi, în acea viața normală de “după”, voi putea spune unde și cum s-au construit scheme în sistemul de sănătate, și cum s-au făcut averi pe sănătatea și tragedia oamenilor. Acum e multă muncă de rutină, obositoare, de anihilare, ca să nu mai facă rău nimănui, și nici bugetelor, și pe aranjarea lucrurilor într-un mod corect.

Și la ce mă refer, nu e legat de plățile neformale în sistem, aceasta e o altă mare bubă".

Nemerenco a subliniat că atacurile la adresa ei, în ciuda profesiei sale de medic, nu se opresc, creînd o atmosferă de tensiune constantă, similară cu cea de pe timp de război:


"Acum vă e clar de ce atacurile asupra umilei mele persoane care dețin o profesie atît de pașnică - medic, nu au măcar o zi pauză, de parcă am fi la război?"a declarat ministra.

4
0
0
1
16

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?