Criza energetică stiri: 1608
Cutremure stiri: 271
Preşedintele stiri: 3390

Ministrul Apărării a discutat cu superiorul contingentului de pacificatori moldoveni detașați în Kosovo

2 aug. 07:21   Societate
1554 0

Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi a discutat cu superiorul contingentului de pacificatori moldoveni KFOR-17, detașat în Kosovo, maiorul Vadim Bîrca.

Cei doi au vorbit, în special, despre situația creată în regiune, în contextul ultimelor evenimente din micul stat balcanic, notează Noi.md cu referire la agora.

„În cadrul conversației online, am fost informat despre situația din aria de responsabilitate, maior Bîrca menționînd că Comandamentul Regional-Vest nu se află în stare de alertă din cauza ultimilor evenimentelor din Kosovo. Totodată, ofițerul mi-a spus că disciplina și starea moral psihologică a efectivului sînt bune, iar misiunile sînt executate cu responsabilitate”, a transmis Ministerul Apărării al R. Moldova.

Potrivit instituției, comandantul contingentului KFOR-17 a specificat că efectivul pe care îl are în subordine, alături de cei italieni, americani și croați, desfășoară şedinţe teoretice şi practice în cadrul instruirii obligatorii la început de misiune.

Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi a solicitat pacificatorilor moldoveni să îndeplinească obligațiunile funcționale cu respectarea strictă a regulilor de siguranță.


Recent, guvernul din Kosovo a hotărît să amîne cu o lună decizia prin care sîrbii din nordul țării vor fi obligați să solicite numere de înmatriculare pentru mașini eliberate de instituțiile din Priștina. Aceasta după ce în cursul zilei de duminică au izbucnit tensiuni între poliție și comunitățile locale de sîrbi din nordul regiunii.

Precizăm că, actuala componență a Forţei Multinaţionale de Menţinere a Păcii (KFOR) este formată din 3.775 de trupe străine din 28 de state, în principal membri NATO și aliații acestora. Printre aceștia se numără 41 de militari din Republica Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав