Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Metoda ”a aștepta și a spera” în acest caz este cea mai rea. Opinie

5 apr. 2022,, 10:00   Societate
4098 0

Metoda de a aștepta și a spera în lucrul cu copiii care au o dezvoltare mai încetinită este cea mai gravă.

Despre acest lucru a declarat psihologul Alexandru Tarasov, vorbind în cadrul emisiunii "Mecanismul de acțiune" cu Elena Levițkaia-Pahomova la postul de televiziune NTV-Moldova, relatează Noi.md.

Potrivit acestuia, dacă părinții văd vreo întîrziere în dezvoltarea copilului lor, orice problemă, cel mai bine ar fi să se adreseze la un specialist.

"Nu vei pierde nimic făcînd ceva în plus, ceva puțin mai mult. Chiar dacă nu are autism sau alte probleme, foarte des copilul, din anumite motive, rămîne în urmă în dezvoltare. Chiar și copiii fără acest diagnostic, copiii tipici pot rămîne în urmă în dezvoltare, în funcție de oportunitățile pe care copilul le are de a stăpâni noi informații. Consider că metoda de a aștepta și a spera este cea mai proastă metodă de lucru. Trebuie să fim realiști. Cum poate o școală să rezolve o astfel de problemă atunci cînd există un profesor pentru 30 de copii? E absurd. Eu nu întotdeauna îmi pot da seama fiind unu la unu, dar aici vrem să facă față un profesor pentru 30 de copii, mai ales dacă există un copil cu probleme", a spus Alexandru Tarasov.

El a subliniat că atât specialiștii, cât și statul în ansamblu ar trebui să creeze condiții pentru ca acești copii să aibă parte de o metodă individualizată de predare.


"Mulți dintre copiii cu care lucrăm au abilități foarte bune, se dezvoltă la același nivel cognitiv, IQ-ul lor este ca la ceilalți copii. Dar nu pot studia într-un grup mare. Orice zgomot pentru ei este o distragere a atenției de la subiect și, prin urmare, este necesar să avem aici o persoană aparte care îl va ajuta și va folosi întotdeauna metode specifice, astfel încît copilul să poată fi învățat mai repede și mai bine", a spus psihologul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?