COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 849 435 INFECTAȚI 328 000(+906)   TRATAȚI 306 269     DECESE 7497(+38)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2954
Puterea stiri: 6906
Coronavirus stiri: 7675

Marian Lupu, despre atacul cibernetic de la Curtea de Conturi

16 iul. 16:27   Societate
1447 1

Președintele Curții de Conturi, Marian Lupu, a declarat că în spațiul public au apărut mai multe informații false despre atacul cibernetic asupra site-ului Curții de ieri, 15 iulie.

Acesta a spus că doar site-ul a fost suspus atacului, astfel sugerînd că de fapt datele nu s-au pierdut, iar informațiile despre faptul că acest lucru a fost făcut intenționat sînt false.

„Site-ul a fost supus unui atac cibernetic. Serviciul de presă a anunțat mijloacele de mass-media. Pe acest site se transmiteau ședințele live ale Curții de Conturi. Este o dezinformare ce am văzut ieri. Unii așa-numiți experți să ajungă la declarații că se produce o distrugere de documente și ștergere de urme. Nu cred că acest lucru a fost făcut în necunoștință de cauză. S-a ajuns în mod intenționat la proliferarea de minciună. Azi Curtea de Conturi va emite un alt comunicat de presă, în care va explica detaliat ce s-a întîmplat”, a menționat Marian Lupu, citat de agora.md.

Amintim că pagina electronică oficială a Curții de Conturi, a fost ținta unui atac cibernetic, fiind distruse bazele de date ale site-ului. Responsabilii Curții au declarat că este pentru prima oară cînd instituția supremă de audit se confruntă cu o asemenea situație, iar distrugerea paginii publice ar fi avut loc în contextul raportării și mediatizării celor mai importante misiuni de audit planificate în activitatea instituției.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽