Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1727

Maia Sandu i-a înmînat scriitoarei Tatiana Țîbuleac „Ordinul Republicii”, în timpul vizitei la Paris

23 noi. 2022,, 10:15   Societate
1434 0

În timpul vizitei sale de lucru în Republica Franceză, șefa statului s-a întîlnit cu scriitoarea Tatiana Țibuleac, căreia i-a oferit cea mai înaltă distincție a statului.

„La Paris, am avut onoarea să-i înmînez scriitoarei Tatiana Țîbuleac „Ordinul Republicii”, pe care i l-am conferit toamna trecută, ea fiind una dintre cele 30 de personalități decorate cu prilejul celor 30 de ani de la proclamarea Independenței țării noastre.

Distincția este dovada succeselor profesionale de excepție, obținute de conaționala noastră, dar și a contribuției ei la promovarea imaginii Republicii Moldova în lume”, a subliniat Președinta Maia Sandu.

În discuții, șefa statului și-a exprimat aprecierea față de scriitoare și i-a mulțumit că, prin munca și talentul său, contribuie la buna imagine a țării noastre.

„I-am mulțumit Tatianei pentru că, deși e stabilită în capitala franceză de mai mulți ani, rămîne alături de Moldova. Iar prin Premiul European pentru Literatură, de care s-a învrednicit în 2019, și prin romanele ce-i sînt traduse în zeci de țări, duce faima Moldovei în lume și ne include în circuitul literar european. Îi doresc mult succes și multe noi titluri - și vreau să știe, o dată în plus, că ne mîndrim cu ea”, a mai a menționat Președinta Maia Sandu.

1
1
0
0
10

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий