AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 892
Criza energetică stiri: 724
Preşedintele stiri: 3203

Magistrata Tatiana Avasiloaie, cercetată penal, a comentat învinuirile care i se aduc

12 noi. 2021,, 11:13   Societate
2195 0

Magistrata Tatiana Avasiloaie face primele declarații în legătură cu cercetarea sa într-o cauză penală pentru îmbogățire ilicită. Avasiloaie dă asigurări că nu a comis ilegalitățile care i se aduc.

„Aînt un judecător onest. Nu am averi ilicite și nici interese personale dubioase”, a declarat judecătoarea pentru TV8.

Mai mult, Tatiana Avasiloaie susține că a contestat actul de sesizare al Autorității Naționale de Integritate, pe care în consideră neîntemeiat și ilegal.

„Referitor la percheziție, pot spune doar că sînt convinsă că va ajuta să probeze nevinovăția mea. Știu sigur că nu există nimeni care ar putea pretinde că am pătat onoarea mantiei de judecător la adoptarea hotărîrilor. sînt gata să-mi fie evaluată orice hotărîre adoptată vreodată”, a adăugat magistrata.

Marți și miercuri au avut loc percheziții la domiciliul, automobilul și locul de muncă al magistratei Tatiana Avasiloaie de la Judecătoria Chișinău, cu sediul Rîșcani, dar și la imobilul pe care o rudă a judecătoarei a fost împuternicită, prin procură, să-l administreze.


Acțiunile de urmărire penală au avut loc, după ce Consiliul Superior al Magistraturii a dat acordul în vederea percheziționării judecătoarei, ca urmare a admiterii demersului din 9 noiembrie al procurorului general interimar, Dumitru Robu.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав