COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Lecțiile online - un adevărat chin pentru elevi, învățători și părinți

De la 1 septembrie elevii au revenit la ore. În timp ce unii au avut privilegiul să revină pe băncile școlii, alții tot în „izolare” au rămas. Sînt însă și elevi care o zi învață de la școală, iar alta de acasă.

Chiar dacă din luna martie elevii au trecut la învățămîntul de la distanță, majoritatea dintre ei nu fac față noilor cerințe, cei mai nemulțumiți fiind chiar părinții, care se plîng pe calitatea lecțiilor, care durează doar 15 minute.

Într-un mesaj, ajuns pe adresa redacției noastre, un părinte spune că de cînd învață în format online, copilul lui, dar și colegii acestuia înregistrează rezultate slabe la învățătură, chiar dacă de două sau trei ori pe săptămînă încă se mai duc la școală. Mai mult, acesta spune că și învățătorii au de suferit de pe urma lecțiilor de la distanță, care continuă să activeze cu bani puțini, chiar dacă numărul orelor practic s-a dublat.

„Noi am fost nevoiți să cumpărăm singuri computere. Lecția durează 15 minute, apoi elevul trebuie să facă singur temele. Ne facem griji, pentru că ei, copiii, au început deja să învețe mai rău, chiar și cei care aveau rezultate bune pe vremea cînd mergeau la școală. Dacă lecțiile vor continua să aibă 15 minute, elevii nu vor învăța. Mulți părinți lucrează, nu au posibilitatea să se uite ce fac copiii lor, dacă se conectează din nou la lecțiile online sau nu. Ne întrebăm de ce au fost luate asemenea măsuri. Se zvonește că nu sînt resurse suplimentare pentru a achita profesorii, pentru orele în plus pe care le au. Noi sîntem gata să-i ajutăm, le sîntem recunoscători pentru că activează în aceste condiții”, se arată în mesajul părintelui îngrijorat.

Lecțiile de la distanță îi nemulțumesc și pe învățători, care se plîng de atitudinea elevilor față de ore. Unii copii își permit să mănînce, să bea sau să vorbească urît în timpul lecțiilor, spun dascălii, care cer implicarea părinților în soluționarea acestei probleme.


Amintim că, de ieri, 28 septembrie, elevii din municipiul Chișinău au revenit la durata obișnuită a unei ore academice, care este de 45 de minute. De asemenea, distanța obligatorie între elevi a fost micșorată de la 1,5 metri la 1 metru.

Pînă acum, 380 de învățători și elevi din capitală au fost testați pozitiv cu COVID-19.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load