COVID-19 în MOLDOVA

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cu frică de ”Dumnezeu”. De ce profesorii se tem să vorbească

Acum, cînd orele din instituțiile de învățămînt se desfășoară în conformitate cu normele și regulile impuse de Ministerul Educației pe timp de pandemie, viața nu doar a elevilor dar și a profesorilor a fost îngreunată.

În timp ce elevii merg la școală peste o zi sau în schimburi adesea făcînd ore de la distanță, profesorii sînt puși în situația să alerge din clasă în clasă, să desfășoare lecțiile neavînd dreptul să să apropie de copii, iar după orele clasile să facă voluntariat – desfășurînd lecții online cu grupele de copii care nu au fost la școala. Și spun voluntariat, pentru că din surse neoficiale știm că pentru orele desfășurate după masă în regim online învățătorii nu sînt remunerați în nici un fel.

Mai mult decît atît, adesea lecțiile sînt desfășurate pe bucăți dat fiind faptul că internetul în instituția de învățămînt este slab, ori o parte din elevi au avut probleme cu conxexiunea și nu au intrat destul de repede la ora online.

Toate astea în condițiile de maximă siguranță atît pentru elevi, cît și pentru profesori. Echipa Noi.md a încercat să i-a legatura cu mai mulți învățători pentru a afla povești din spatele efortului care îl depun zi de zi în educarea viitoare generaței, cu toate acestea am fost de fiecare dată refuzați.

De cele mai multe ori, profesorii ne-au spus că le este frică și nici măcar sub protecția anonimatului nu vor să ofere detalii privind activitatea lor pe timp de pandemie. De cine sau de ce le este frică putem doar să intuim, cert este faptul că le e frică să își piardă locul de muncă, le e frică să fie judecați de părinți și chiar acuzați că se plîng cînd de fapt ”nu este totul atît de grav”.


Noi am avea o singură întrebare să le punem:

Dragi profesori dar poate a venit timpul să nu vă fie frică de nimeni și de nimic? Poate e momentul să vorbiți fără rețineri despre ce vă doare și ce vă deranjează?

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load