COVID-19 : VACCINAȚI 1 004 668  INFECTAȚI 400 556 (+3971)   TRATAȚI 369 770     DECESE 10 501(+13)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 523
Coronavirus stiri: 7843

La Chișinău, de Ziua Soldatului Necunoscut, au fost depuse flori la Flacăra Veșnică

3 dec. 2021,, 17:00   Societate
1337 2

La 3 decembrie, de Ziua Soldatului Necunoscut, reprezentanți ai Ambasadei Rusiei, Casei Ruse din Chișinău, membri ai Consiliului Coordonator al compatrioților ruși, activiști ai organizațiilor de tineret au cinstit memoria eroilor căzuți în timpul Marelui Război pentru Patrie.

Potrivit Casei Ruse din Chișinău, ceremonia a avut loc la Memorialul Gloriei Militare "Eternitate". Participanții la acțiune au depus flori la Flacăra Veșnică și au cinstit memoria soldaților căzuți cu un minut de reculegere.

Șeful Reprezentanței Rossotrudnichestvo în Republica Moldova, Andrei Kibirev, a menționat că Ziua Soldatului Necunoscut este sărbătorită în Rusia din 2014 în memoria soldaților ruși și sovietici care au murit în acțiunile militare de pe teritoriul țării sau peste hotare.

Se știe că pe teritoriul Memorialului se află morminte comute și separate ale soldaților care au murit în timpul apărării și eliberării orașului de cotropitorii germano-români. Din păcate, numele multor eroi rămîn și în prezent necunoscute.

Ziua Soldatului Necunoscut este concepută pentru a perpetua memoria, vitejia militară și fapta nemuritoare a soldaților ruși și sovietici. Este sărbătorită pe 3 decembrie datorită faptului că în această zi, în 1966, cenușa unui soldat sovietic necunoscut care a murit în timpul Marelui Război Patriotic a fost reînmormîntată în Grădina Alexander, lîngă zidurile Kremlinului din Moscova.

2

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X