Criza energetică stiri: 1714
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 423

La Chișinău au loc manifestări prilejuite de cea de-a 77-a aniversare a operațiunii Iași - Chișinău

23 aug. 2021,, 14:00   Societate
2711 15

La Chișinău, au fost inițiate manifestările comemorative, dedicate celei de-a 77-a aniversări a operațiunii Iași - Chișinău, în urma căreia Moldova în 1944 a fost eliberată de ocupația nazistă, relatează Noi.md.

Festivitățile prilejuite de eliberarea republicii au început luni, 23 august, prin depunerea florilor la placa memorială a eroului Uniunii Sovietice, colonelul Alexei Belski, al cărui batalion primul a intrat în Chișinău la 23 august 1944 și a ridicat Stindardul Roșu în centrul orașului. La monumentul ostașilor-eliberatori a avut loc un miting memorial. Reprezentanții organizațiilor veterane de la Chișinău, istoricii, deputații, angajații Ambasadei ruse și ai Casei ruse de la Chișinău au venit să onoreze faptele eroice ale soldaților și ofițerilor Armatei Roșii.

Inițiatorul și organizatorul manifestărilor de astăzi este Uniunea Veteranilor de la Chișinău.

„Este de datoria fiecărei generații să nu uite de faptele eroice ostașilor sovietici în lupta împotriva fascismului pentru pace și libertate. Mii de soldați ai Armatei Roșii de diferite naționalități și-au dat viața pentru eliberarea Moldovei. Sperăm că încercările de rescriere a istoriei vor fi condamnate de societate. Nu trebuie să uităm cu ce preț am obținut Victoria asupra fascismului”, a spus Andrei Muraviov, șef al Casei ruse de la Chișinău.

De menționat că festivitățile prilejuite de eliberarea Moldovei vor continua marți, 24 august, la Memorialul „Eternitatea”.


Manifestările sînt organizate cu sprijinul Casei ruse de la Chișinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?