Criza energetică stiri: 472
Biden - Putin stiri: 106

Kulminski are o soluție pentru problema numerelor transnistrene

6 oct. 2021,, 08:55   Societate
2538 0

Moldova conştientizează "perfect că operatorii de transport din regiunea transnistreană se confruntă cu dificultăţi serioase legate de imposibilitatea ieşirii pe teritoriul Ucrainei şi este pregătită să găsească o soluţie imediată" transmite Noi.md cu referire la infotag.md.

Potrivit agenţiei Infotag cu referire la Biroul politici de Reintegrare, despre aceasta a declarat viceprim-ministrul, Vlad Kulminski, în cadrul unei întrevederi cu asistenta adjunctă a Secretarului de Stat al SUA pentru Europa Centrală şi de Est, Robin Dunnigan.

El a subliniat că Chişinăul este dispus să ofere posibilitatea eliberării în condiţii facilitate a plăcuţelor pentru aceste autovehicule pentru ca acestea să poată participa şi mai departe în traficul rutier.

"Chişinăul a propus o abordare simplă, ce a găsit înţelegere din partea companiilor de transport - imediat, în mod de urgenţă să rezolve problema apărută. Chişinău a propus o soluţie rapidă - de a primi plăci în mod de excepţie, într-o abordare umanitară. Pe noi ne preocupă soarta acestor oameni şi noi sîntem dispuşi să ajutăm, să le oferim posibilitatea înregistrării acestor mijloace de transport, în condiţii facilitate, prin derogare, înţelegînd că de aceasta depind veniturile şi nivelul de trai al oamenilor", a menţionat viceprim-ministrul.

El a remarcat că Decizia protocolară din 24 aprilie 2018 include angajamente de a elibera plăci neutre categoriilor enumerate în conţinutul acesteia - automobilelor private, motocicletelor şi remorcilor ce nu desfăşoară activităţi comerciale, şi nu conţine angajamente de a oferi plăci neutre transportului marfar şi de pasageri.


În cadrul întrevederii s-a evidenţiat predispunerea de a soluţiona problema curentă şi de a trece la abordarea celorlalte probleme ce figurează pe agenda procesului de negocieri, precum şi faptul că Chişinăul este pregătit pentru desfăşurarea unei noi runde în formatul ,,5+2".

În aceeaşi ordine de idei, viceprim-ministrul a menţionat că se vor menţine funcţionale şi interactive toate formatele de negocieri existente care prin activitatea lor vor duce la un dialog continuu şi pragmatic, creînd, astfel, teren favorabil pentru iniţierea discuţiilor pe coşul instituţional şi politic al formatului de negocieri "5+2".

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X