COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 934 281   INFECTAȚI 363 110(+677)   TRATAȚI 347 118      DECESE 9090(+21)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3014

Kievul a respins solicitarea Chişinăului de a permite maşinilor cu numere transnsnistrene să treacă în Ucraina

31 aug. 14:00   Societate
2038 1

Autoritățile ucrainene au respins solicitarea Chișinăului de a prelungi pînă la 10 ianuarie 2022 dreptul de a intra pe teritoriul țării vecine a automobilelor cu numere transnistrene.

Astfel, de mîine, 1 septembrie, în Ucraina vor putea intra doar automobilele din regiunea transnistriană cu numere neutre, transmite Noi.md cu referire la Publika.md.

"Potrivit ordinului Cabinetului de Miniștri al Ucrainei și al notei Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei, de la 1 septembrie, în traficul internaţional vor fi admise doar numai vehiculele cu numere neutre şi alte vehicule înmatriculate în conformitate cu legislația Republicii Moldova", se arată într-un comunciat al Serviciul Vamal al Ucrainei.

Totodată, vameşii, grănicerii şi poliţiştii ucraineni au convenit asupra procedurii în cazul depistării vehiculelor ce nu corespund cerinţelor legale.

Serviciul Vamal al Ucrainei notează că partea moldovenească a fost informată despre aceste schimbări.


Autorităţile de la Chişinău nu au comentat, deocamdată, decizia părţii ucrainene.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X