X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4025

O nouă asistență din partea Japoniei pentru orașele și satele din Moldova

16 apr. 20:00   Societate
2319 0

La 16 aprilie, ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Yamada Yoichiro, a participat la ceremonia de finalizare a proiectului de achiziționare a unui vehicul specializat pentru evacuarea apelor uzate menajere în raionul Cimișlia, finanțat de Guvernul Japoniei în cadrul programului "Kusanone".

Potrivit Ambasadei Japoniei la Chișinău, cu ajutorul unui grant în valoare de 98.157 de dolari, Consiliul raional Cimișlia a cumpărat un vehicul specializat pentru evacuarea apelor uzate menajere și a suplinit parcul auto al întreprinderii municipale "Servcom" din Cimișlia.

Proiectul are drept scop extinderea serviciilor publice prestate în raion, evacuarea centralizată a deșeurilor lichide și eliminarea surselor de poluare a apelor subterane.

Beneficiarii proiectului vor fi peste 1000 de gospodării și 55 de instituții publice din 37 de localități ale raionului Cimișlia care nu sînt conectate la sistemul centralizat de canalizare. Volumele colectate vor fi transportate la instalațiile de tratare din orașul Cimișlia și satul Ekaterinovсa.

La eveniment au participat vicepreședintele raionului Cimișlia, Anna Doina, administratorul Întreprinderii Municipale Servcom Cimișlia, Marian Bairac, și șefa Direcției economie și atragere a investițiilor, Adelina Cazac.


Ambasadorul Japoniei, Yamada Yoichiro, a declarat că noul camion de aspirare va permite colectarea deșeurilor lichide pentru a fi eliminate la două stații de tratare a apelor uzate din raion. Peste cincizeci și cinci de instituții publice, cum ar fi birourile municipalității, școli și peste o mie de gospodării, vor beneficia de acest sistem centralizat de tratare, care va acoperi peste 90% din populația raionului.

Programul de granturi pentru securitatea umană Kusanone a fost lansat în Moldova în 2008. Pînă în prezent, Japonia a oferit 7,3 milioane de dolari sub formă de granturi pentru 88 de proiecte în sectoarele educației, sănătății și utilităților publice.

5
0
0
1
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?