X 
Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1742

Koncealovski: "Pentru cinematografist, teatrul este un test de rezistență"

10 dec. 2021,, 07:15   Societate
2265 0

Principalul lucru în teatru, atunci cînd se pun în scenă lucrările marilor clasici, este să găsești sufletul piesei, muzica ei.

Această opinie a fost exprimată pe pagina sa de pe rețeaua socială de cunoscutul regizor, scenarist, producător, figură publică și politică, președintele Academiei de Film Nika, Andrei Koncealovski, transmite Noi.md .

El a menționat că teatrul pentru un cinematografist este un test de rezistență, deoarece în teatru domină literatura.

"Pe scenă regizorul nu are în spatele cui să se ascundă – el este gol. Și artistul este gol acolo. În cinematografie, multe pot fi salvate prin montare: ceva poate fi tăiat, ceva poate fi schimbat – cine își va aminti ce este scris acolo?! Iar pe scenă-încearcă să montezi!

Teatrul este mult mai nemilos cu actorul, regizorul, dramaturgul. Acolo se vede imediat cine reușește, și cine – mai puțin. Mihail Svetlov a spus: "Talentul este ca banii: fie există, fie nu există...”.

Cînd îl pui în scenă pe Shakespeare sau Cehov, orice ai inventa, cineva a fost deja acolo. Indiferent de interpretarea pe care o inventezi, piciorul omului a pășit deja acolo. Nici măcar nu trebuie să încerci să devii pionier. Dar nici măcar asta nu este principalul lucru. Principalul lucru este să găsești sufletul spectacolului, muzica lui", a spus Andrei Koncealovski.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий