TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Judecătorul Oleg Melniciuc nu va fi repus în funcție: Cauza, trimisă la rejudecare

Judecătorul Oleg Melniciuc, primul magistrat care a ajuns pe banca acuzaților pentru îmbogățire ilicită, rămîne în continuare suspendat din funcție.

După ce, anterior, Curtea de Apel Chișinău a anulat hotărîrea Consiliului Superior al Magistraturii prin care Melniciuc a fost suspendat din funcție, astăzi Curtea Supremă a decis să caseze acea hotărîrea și să trimită cauza la rejudecare.

Dosarul va fi rejudecată la Curtea de Apel Chișinău.

După ce CA Chișinău a anulat hotărîrea privind suspendarea din funcție a lui Melniciuc, CSM a depus recurs la CSJ, iar magistrații au decis să „ridice cauza de la examinarea admisibilității” și să o remită Curții de Apel pentru motivarea în fond.

Colegiul lărgit concluzionează că „instanţa de fond prematur a admis cererea de chemare în judecată depusă de Oleg Melniciuc, deoarece nu a stabilit cercul de persoane al căror drepturi ar putea fi afectate la soluționarea litigiului şi nu a atras în proces Procuratura Generală”.


„Avînd în vedere faptul că corectarea erorii instanței de fond la judecarea cauzei în ordine de recurs nu este posibilă, completul specializat pentru examinarea acțiunilor în contencios administrativ al Colegiului civil, comercial şi de contencios administrativ lărgit al Curții Supreme de Justiţie ajunge la concluzia de a admite recursul declarat de CSM, de a casa hotărîrea din 24 octombrie 2019 a Curții de Apel Chișinău și de a restitui cauza pentru rejudecare la Curtea de Apel Chișinău ca instanță de fond”, menționează magistrații de la CSJ în decizia dictată la 23 septembrie 2020.

Recomandă:
Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load