COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Instanța orășenească de la Moscova va examina dosarul Carinei Țurcan în regim închis

Dosarul penal pe numele cetățeanului Republicii Moldova și fostului membru al Consiliului de Administrație al Inter RAO Carina Țurcan, acuzată de spionaj, a ajuns în Instanța de judecată orășenească Moscova și va fi programat pentru audieri în timpul apropiat.

Procesul de judecată în cazul Țurcan va avea loc în regim închis, în absența ascultătorilor, a comunicat pentru Interfax purtătorul de cuvînt al Instanței Uliana Solopov. Regimul închis, așa cum s-a explicat în Instanță, este asociat cu prezența materialelor cu griful „Secret”, informează interfax.ru.

Ancheta FSB a acuzat-o pe Țurcan de spionaj (art.276 al CP al FR). Femeia a fost reținută în vara anului 2018 și riscă pînă la 20 de ani de detenție.

Potrivit avocaților, în versiunea anchetei la 16 august 2004, Ţurcan a devenit agent care asigură cooperarea confidențială cu serviciile secrete ale Moldovei. La 21 aprilie 2015, la Moscova, a primit o versiune electronică a „proiectului de document al Ministerului Energeticii privind anumite aspecte ale acțiunilor companiilor de energetică rusești pe canalul de cooperare internațională", iar pe 29 septembrie 2015 acuzata a transmis acest document serviciilor speciale moldovenești.

De asemenea, potrivit anchetatorilor, Țurcan a transmis informații despre pregătirea unor proiecte energetice mari Serviciului de Informații Externe al României, care, potrivit unor date, colaborează cu CIA SUA.


Carina Țurcan pledează nevinovată. Avocații insistă pe falsificarea dovezilor în cadrul anchetei.

În ianuarie 2020 Prima Curte de Apel de jurisdicție generală Moscova a suspendat hotărîrea instanței orașului Moscova prin care termenul de detenție a acuzatei a fost prelungit pînă la 21 de luni, iar măsura de reprimare a fost schimbată pe restricții asupra unor acțiuni concrete. La rîndul său a Doua Curte de Casație a suspendat la solicitarea Procuraturii Generale hotărîrea Curții de Apel și a plasat-o pe Țurcan în detenție. Ea a fost în libertate 23 de zile.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load