COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 931 474   INFECTAȚI 362 433(+107)   TRATAȚI 346 629      DECESE 9069(+15)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3012

Printre "dovezile" în dosarul Țurcan, a fost prezentată o fișă a serviciilor speciale, completată cu scris de copil

7 sep. 2020,, 10:05   În lume
1516 2

Procuratura generală a Rusiei a aprobat rechizitoriul și a pregătit spre transmiterea în judecată a unul dintre cele mai răsunătoare și, în același timp, ambiguu dosare penale "de spioni" din ultimii ani — cu privire la transmiterea secretelor energetice rusești serviciilor de informații din Moldova, iar prin ea și serviciilor secrete din țările NATO de către fostul top-managera l companiei "Inter RAO", Karina Țurcan.

Despre aceasta scrie publicația rusă "Kommersant", menționînd că doamna Țurcan neagă categoric vinovăția sa, iar avocații săi cer recunoașterea dovezilor de bază în acest caz drept inadmisibile. Printre acestea se află copia cartelei serviciului special împotriva agentului Țurcan, completată din anumite motive cu scris de mână de copil și cu greșeli. Departamentul de supraveghere a refuzat avocaților această cerere, iar acum ei speră la imparțialitatea viitoarei instanțe.

Deoarece autenticitatea copiilor documentelor, dintre care unele aproape sînt imposibil de citit din cauza calității îngrozitoare, este îndoielnică, vinovăția doamnei Țurcan este confirmată de declarațiile unui martor —un angajat anonim al serviciile secrete ruse, care a explicat că toate aceste probe au fost obținute de la anumite surse anonime operative din serviciile speciale ale Moldovei.

Cu toate acestea, în ciuda faptului că viitorul proces judiciar va fi închis, partea apărării prezintă un "optimism discret".

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X