COVID-19 în MOLDOVA

Printre "dovezile" în dosarul Țurcan, a fost prezentată o fișă a serviciilor speciale, completată cu scris de copil

Printre "dovezile" în dosarul Țurcan, a fost prezentată o fișă a serviciilor speciale, completată cu scris de copil

Procuratura generală a Rusiei a aprobat rechizitoriul și a pregătit spre transmiterea în judecată a unul dintre cele mai răsunătoare și, în același timp, ambiguu dosare penale "de spioni" din ultimii ani — cu privire la transmiterea secretelor energetice rusești serviciilor de informații din Moldova, iar prin ea și serviciilor secrete din țările NATO de către fostul top-managera l companiei "Inter RAO", Karina Țurcan.

Despre aceasta scrie publicația rusă "Kommersant", menționînd că doamna Țurcan neagă categoric vinovăția sa, iar avocații săi cer recunoașterea dovezilor de bază în acest caz drept inadmisibile. Printre acestea se află copia cartelei serviciului special împotriva agentului Țurcan, completată din anumite motive cu scris de mână de copil și cu greșeli. Departamentul de supraveghere a refuzat avocaților această cerere, iar acum ei speră la imparțialitatea viitoarei instanțe.

Deoarece autenticitatea copiilor documentelor, dintre care unele aproape sînt imposibil de citit din cauza calității îngrozitoare, este îndoielnică, vinovăția doamnei Țurcan este confirmată de declarațiile unui martor —un angajat anonim al serviciile secrete ruse, care a explicat că toate aceste probe au fost obținute de la anumite surse anonime operative din serviciile speciale ale Moldovei.


Cu toate acestea, în ciuda faptului că viitorul proces judiciar va fi închis, partea apărării prezintă un "optimism discret".

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load