X 

Incendiul de la Portul Giurgiulești: Care este situația la moment

17 ian. 09:15   Societate
2523 0

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență continuă asigurarea pazei antiincendiare în urma prăbușirii la data de 16 ianuarie 2023 pe teritoriul Portului Internațional Liber Giurgiulești a unui rezervor cu încărcătură de peste 1000 tone de granule de șrot de floarea soarelui.

În ultimele 24 de ore de către echipele de salvatori și pompieri din sudul țării au fost efectuate lucrări de stingere a incendiului, precum și de evacuare a unor părți componente din rezervorul prăbușit pentru a avea acces către incendiu. Concomitent au fost efectuate lucrări de răcire a unui alt rezervor din apropiere (nr.2) cu scopul de a preveni o eventuală situație de risc.

În continuare la fața locului activează un post de salvatori și pompieri pentru asigurarea securității antiincendiare, dar și desfășurarea lucrărilor de stingere.

Amintim că prăbușirea rezervorului metalic de capacitate mare a fost reportat în dimineața zilei de 16 ianuarie la ora 07:10. În urma incidentului la fața locului au fost alertați conform numărului sporit de intervenție, 6 echipe de salvatori și pompieri, care au reușit localizarea arderii la ora 12:00. În urma incidentului nu au fost raportate victime. Circumstanțele cazului se cercetează.

0
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?