COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Încă un figurant din dosarul Platon va fi eliberat

Încă un figurant din dosarul Platon va fi eliberat

Judecătoria Hîncești a admis demersul procurorului general, Alexandr Stoianoglo, privind suspendarea executării sentinței în privința Olgăi Punga urmare a inițierii revizuirii dosarului ei penal.

Olga Punga urmează să fie eliberată imediat din penitenciarul Rusca. Despre aceasta anunță avocatul Victor Munteanu, transmite IPN.

Potrivit apărării, Olga Punga urmează să fie eliberată din penitenciar, după o perioadă de trei ani și cinci luni de detenție. „Olga Punga a fost condamnată la opt ani și șase luni de închisoare într-un proces abuziv, ilegal, cu ușile închise, în semn de răzbunare pentru că nu a depus depoziții cerute de procurori împotriva lui Veaceslav Platon. Justiția a făcut ceea ce și trebuia să facă corect, imparțial și legal. Mă bucur mult pentru reunirea familiei, pentru că am văzut personal prin ce dramă au trecut toți membrii familiei Punga în această perioadă”, menționează Victor Munteanu într-o postare pe Facebook.

Fosta angajată a Moldindconbank a fost condamnată pentru „escrocherie în proporții deosebit de mari în componența unei grupări criminale” la începutul lunii ianuarie 2018 de către Judecătoria Buiucani la opt ani și jumătate de închisoare. În luna iulie 2018 Curtea de Apel a recalificat acuzația și a condamnat-o la 2,5 ani de închisoare pentru abuz de serviciu. Curtea Supremă de Justiție a anulat însă decizia instanței de apel și a confirmat decizia primei instanțe – închisoare pe un termen de opt ani și jumătate.

În luna februarie 2020, procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a anunțat că în cazul a 38 de dosare, printre care și cel al Olgăi Punga, există suspiciuni că acestea ar fi politice și că vor fi revizuite de un grup de lucru din cadrul Procuraturii Generale.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load