COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 604 909   INFECTAȚI 259 202(+154)   TRATAȚI 251 850     DECESE 6255(+2)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2826
Puterea stiri: 6297
Coronavirus stiri: 7247

Încă într-o localitate din țară se va desfășura un maraton de vaccinare

1 iun. 12:29   Societate
1084 0

Un maraton de vaccinare se va desfășura în această săptămînă în raionul Briceni. Anunțul a fost făcut de către Alexei Ceban, medicul epidemiolog în cadrul Secţiei supravegherea epidemiologică a bolilor prevenibile prin vaccinări al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), în cadrul unei conferințe de presă.

„Sînt doze suficiente pentru a organiza maratonul. În cazul în care vot fi necesare doze suplimentare, acestea vor fi livrate din depozitul ANSP”, a precizat Alexei Ceban.

Cu un comentariu a venit și coordonatoarea campaniei de vaccinare, Ninel Revenco: „Nu așteptăm maratoanele care se vor desfășura. Acestea nu sînt manifestații culturale. Mergem la medicul de familie, la centrele de vaccinare, care sînt deschise în toate raioanele țării”.

Menționăm că pe teritoriul Republicii Moldova sînt deschise peste 400 de centre de vaccinare, iar dozele sînt distribuite proporțional.

Campania de imunizare a început pe data de 2 martie curent. Pînă în prezent au fost administrate 416 814 doze.


Reamintim că vaccinarea antiCOVID-19 în Republica Moldova este una benevolă.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Noul parlament și-a început activitatea. Ce așteptări aveți de la activitatea sa?
🔽🔽