COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 934 281   INFECTAȚI 363 110(+677)   TRATAȚI 347 118      DECESE 9090(+21)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3014

În locul Stadionului Republican, s-a propus deschiderea unui centru public

27 iun. 2019,, 11:27   Societate
3470 1

Arhitectul de la Chișinău, Larisa Sîsoeva, și-a publicat lucrarea de diplomă , care implică deschiderea unei zone de agrement pe teritoriul Stadionului Republican distrus.

"În legătură cu cele mai recente știri din Chișinău precum că un teren din centru (teritoriul fostului Stadion Republican) ar putea fi vîndut/dat ambasadei SUA pentru construirea unei noi clădiri a ambasadei, mi-am amintit de minunatul meu proiect de diplomă. Potrivit proiectului meu, pe acest teritoriu se află Centrul public din Chișinău, care include obiecte sportive, o sală de concerte, un centru informațional, o cafenea, o galerie etc.", spune autorul proiectului Larisa Sîsoeva, transmite point.md.

"Lucrul asupra acestui obiect, a pornit de la nevoile și obiectivele generale ale ingineriei civile, care includ: acces universal, spațiu pentru evenimente sociale, cum ar fi discursuri, prezentări și recepții, spațiu pentru utilizare individuală, cum ar fi picnic și odihnă, spațiu pentru îmbogățirea culturală, cum ar fi istorie, artă și muzică", spune arhitectul.

Potrivit lui Sîsoeva, proiectul se va răscumpăra, totul a fost calculat. Arhitecta este pregătită să ofere și să discute lucrarea ei cu reprezentanții Primăriei municipiului Chișinău.

Reamintim că, potrivit unui sondaj efectuat pe site-ul de vot Votum.md, marea majoritate a celor care au votat sînt împotriva vînzării terenului fostului Stadion Republican din Chișinău ambasadei SUA, unde se intenționează construirea unui complex al ambasadei.
La votul online privind construcția ambasadei au participat mai mult de 2 mii de utilizatori ai Moldnet. Cetățenii moldoveni au fost întrebați dacă sînt de acord cu decizia de a vinde terenul stadionului republican ambasadei SUA? "Nu, sînt împotriva unei astfel de decizii" - au răspuns 86,31%, "Da, sînt de acord" - au răspuns 13,69%.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X