X 
Criza energetică stiri: 1578
Cutremure stiri: 275

În atenția călătorilor, care intenționează să traverseze frontiera cu medicamente

24 mai. 13:00   Societate
2488 0

Pornind de la faptul, că în această perioadă sînt frecvente întrebările referitor la regulile și condițiile de traversare a frontierei cu medicamente, Serviciul Vamal vine cu următoarele explicații la subiect.

Medicamentele fac parte din categoria bunurilor de uz/consum personal şi se permite introducerea/scoaterea în/din Republica Moldova, doar cu condiția că cantitatea pe care o aveți în bagaje n-o depășește pe cea necesară pentru tratament pe perioada aflării în țara de destinație sau pe perioada călătoriei.

O altă condiție obligatorie este ca acestea să fie însoțite și de rețeta în baza căreia au fost eliberate sau de alte acte emise de către instituțiile medicale, unde să fie indicată denumirea medicamentelor, modul și durata de administrare.

De asemenea, sînt tot mai frecvente cazurile cînd funcționarii vamali depistează în trimiterile poștale medicamente ce conțin substanțe psihotrope sau stupefiante. Și chiar dacă, în alte țări acestea sînt vîndute fără prescripție medicală, atunci în Republica Moldova acestea sînt eliberate doar pe bază de rețetă medicală.

Atenție, potrivit legislației naționale, introducerea în țară a respectivelor substanțe este calificată ca contrabandă și poate fi pedepsită cu închisoare pe un termen de pînă la 8 ani. Prin urmare, venim cu recomandarea de a face rost de aceste medicamente doar în baza unei prescripții medicale, eliberată de medici specialiști.


Din această categorie fac parte așa medicamente precum Modafinil, Alprazolam sau Tramadol. Lista completă a substanțelor stupefiante și psihotrope supuse controlului poate fi vizualizată aici.

Mai multe informații puteți afla apelînd ofițerii Liniei de informare a Serviciului Vamal la numărul de telefon +373 22 78 8888. De asemenea, ne puteți contacta prin intermediul chat-ului sau prin poșta electronică, la adresa callcenter@customs.gov.md.

Totodată, vă recomandăm ca, în cazul în care călătoriți pe calea aeriană, să consultați și reprezentanții companiei aeriene despre normele sau eventualele restricții impuse cu privire la transportarea medicamentelor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав